Spring til indhold

Vegansk spaghetti med kødboller

Del på sociale medier

Indeholder affiliate links 

Vegansk spaghetti med kødboller? What, tænker du sikkert. Men den er sku god nok!
Jeg er faktisk ret stor fan. Jeg er positivt overrasket over hvor godt Naturli’ har fået kringlet en fars sammen der faktisk har sammen konsistens som oksekød. Selvfølgelig ikke helt samme smag. Meeen det kan sagtens bruges som erstatning for hakket oksekød. Smagen og konsistensen sidder i hvert fald lige i skabet. Det er nok den bedste erstatning for kød, jeg nogensinde har smagt. 🙂

Du skal bruge til 4-5 portioner:
Bollerne:
1 pakke Naturli? hakket
1 løg
1 tsk salt
1 tsk peber
1 tsk chili
1 spsk örtagård krydderurt mix (eller eventuelt taco mix)

Saucen:
2 dåser hakkede tomat med hvidløg
1 dåse bønnemix
1 dl Naturli? soya cuisine
1 spsk olie
1 spsk hvidløgsflager
1 tsk zero sugar (eller ganske almindeligt sukker)
1 tsk salt

Fremgangsmåde:
Bollerne:
– Hak løget fint
– Bland nu løg, krydderier og fars sammen
– Form nu små boller
– Læg bollerne på et fad, og dæk dem til med film el. staniol, og stil dem på køl

Sovsen:
– Hæld hakkede tomater og bønnemix op i en dyb gryde
– Tilsæt nu zero sugar, hvidløgsflager og salt
– Vend det herefter sammen
– Lad det nu koge op under omrøring
– Når det når kogepunktet, skruer du helt ned på svag varme
– Lad det nu stå med låg på og simre i 20-25 minutters tid
– Når det har stået og simret, tilsætter du bollerne
– Lad det nu stå og simre yderligere 15 minutter
– Tilsæt nu soya cuisine, under forsigtig omrøring
– Lad det nu stå og simre yderligere 5 minutter
– Server

Serveres selvfølgelig med spaghetti til. Jeg brugte fuldkorns spaghetti, uden æg i. Således at retten var 100% vegansk. Der er tit æg i frisk pasta, meen sjælendt i tør pasta. Men tjek alligevel varedeklarationen, hvis du ville være helt sikker. 🙂


Del på sociale medier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *