Spring til indhold

Vaniljesneglekage

Del på sociale medier

Indeholder affiliate links* 

Jeg har lavet et sidespring til den originale, og ikke mindst populære kanelsneglekage. Hvis du som jeg er aktiv på de sociale medier, så er sådan en kage næsten ikke at undgå på dit feed. Her får du i stedet en vaniljesneglekage. Den smager simpelthen fantastisk! Den er svampet, med en rund smag af vanilje. Jeg synes faktisk at smagen minder liidt om kærnemælkshorn. Dog ikke konsistensen. Den er forresten fri for raffineret sukker, og så er remoncen lavet på bl.a. frugt. Det lyder måske skørt, men det spiller faktisk! 😀

Du skal bruge:
Dejen:
400 g hvedemel
50 g zero sugar (eller sukrin
25 g gær
50 g smør
2-3 dl mælk
1 æg

Remonce:
1 banan
2 tsk vaniljepulver
100 g smør
150 g zero sugar (eller sukrin)
2 hætter gul frugtfarve (kan sagtens undlades)
Psssst. Jeg tror faktisk at fint hakket mørk chokolade, ville være utrolig lækkert i remoncen. Bare til info! 😀

Glasur: 
Tilpas sukrin melis
Tilpas vand

Fremgangsmåde:
– Lun mælken
– Hæld den lune mælk op i en stor skål, og opløs herefter gæren i
– Smelt nu smør
– Hæld smør op i skålen
– Tilsæt nu ægget
– Tilsæt nu zero sugar og hvedemel
– Ælt nu dejen rigtig godt sammen
– Lad dejen hvile overdækket i ca 60 min (Dejen SKAL hæve i 60 minutter, fordi at der bruges zero sugar/sukrin, i stedet for raffineret sukker. Herudover hæver dejen ikke overdrevet meget i de 60 minutter. Resultatet bliver dog det samme, som vis du bruger raffineret sukker. Jeg ville lige påpege det, hvis du nu laver kagen, og undre dig over hvorfor, at dejen ikke hæver specielt meget. Den hæver lige præcis det den kan og skal, dog hæver den det sidste i ovnen. Det er meningen.)
– Imens laves remonce
– Mos bananen grundigt i en skål
– Smelt smør
– Bland nu banan, smør, zero sugar, frugtfarve og vaniljepulver sammen
– Rør herefter det hele rigtig godt sammen
– Stilles på køl, indtil dejen har hævet færdig
– Når dejen har hævet, deler du dejen op i to klumper
– Drys lidt mel på bordet, og rul nu den ene klump ud, den skal være lige så tynd som en pizza dej
– Fordel nu remonce på, og rul den forsigtigt sammen til en pølse
– Skær nu pølsen ud i små snegle
– Gør det samme med den anden klump dej
– Læg nu et bagepapir i enten en springform eller et ildfast fad
– Fordel sneglene tæt i formen eller fadet
– Pensel nu med æg
– Bages i ca 20 minutter ved 200 grader i en varm ovn
– Når kagen er færdig, skal den køle helt af, inden du eventuelt fordeler glasur udover

Bon appetit! 🙂


Del på sociale medier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *