Spring til indhold

Empanadas med spinat og pesto

Del på sociale medier


Sunde empanadas med spinat og pesto. Mums. De er perfekte til madpakken! 🙂
Pesto kan sagtens skiftes ud med eventuelt tomatpure, ketchup, eller andet, hvis det er. Kun fantasien sætter grænser! 😉

Du skal bruge: 
Dejen:
25 g gær
200 ml lunken vand
7 klumper spinat (frost – optøet)
200 g rugmel
300 g hvedemel
1 tsk salt

Fyld:
1 spsk olie
400 g hakket oksekød 3-7%
1 løg
2 tsk grøn pesto
2 spsk sur sød sauce
1 tsk taco krydderi (eller paprika/barbecue)

Fremgangsmåde:
– Rør gæren ud i det lunkne vand
– Tilsæt salt, og spinat
– Rør det godt sammen
– Tilsæt nu det halve af melet, og ælt
– Tilsæt nu lidt efter lidt det resterende mel, og ælt det godt sammen
– Det kan godt være lidt fedtet, så tilsæt lidt mere mel
– Lad det stå at hæve 30 minutter
– Fyldet laves nu imens
– Sauter oksekødet i olien
– Når det er gyldent, tilsætter du løg
– Sauter det hele godt sammen ved middel varme i ca 5 minutter
– Tilsæt nu pesto, sur sød sauce, og krydderi
– Lad det stå og simre ved svag varme i 10 minutter
– Tages af varmen, og afkøles
– Når dejen har hævet, og fyldet er kølet af, laves empanadas
– Dejen kan stadig godt være lidt fedtet, så husk at drys en del mel ud på bordet, inden du ruller
– Del dejen op i 10 lige store stykker, du kan også sagtens dele dejen op i 15 stykker, mine blev nemlig ret store
– Når du har delt dejen op i det antal stykker du føler for, ælter du nu stykkerne en efter en
– Rulles nu til små bolde
– Rulles nu til flade cirker (ca på størrelse med en kagetallerken)
– Fordel nu ca 2 spsk fyld på den ene side af cirklen, fold nu den anden side over fyldet
– Kanterne trykkes nu med en gaffel
– Når det er gjort, pensler du dem med vand eller æg
– Bages i ovnen ved 200 grader i ca 15 min
– Servers lune, og eventuelt med en klat ketchup eller pesto til


Del på sociale medier

2 tanker om “Empanadas med spinat og pesto”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *