Spring til indhold

Risalamande med chiafrø

Del på sociale medier

10678821_737232733029528_3515240581887223500_nOkay OKAY, jeg er kæmpe kæmpe fan af det her lækre alternativ til risalamande!
Sidste år benyttede jeg mig stort af det, men der lavede jeg det uden chiafrø – og jeg har så fundet ud af at chiafrø gør virkelig risalamanden det mere lækker! Nam nam 🙂

Jeg lavede en kææææmpe portion her den anden dag, der er i hvert fald nok til 4 portioner! 🙂

Du skal bruge;
600 g skyr (bruger du vaniljeskyr kan du godt undlade vaniljepulver)
2 tsk vaniljepulver
250 g hytteost
40 g hakkede mandler
20 g chiafrø
1 ISIS kirsebærsauce (sukkerfri)

Fremgangsmåde;
– Vend skyr og hytteost godt sammen i en skål, ikke hårdt, det er nemlig ikke meningen hytteosten skal moses!
– Når du har vendt de 2 ting sammen, vender du de hakkede mandler i og chiafrøene
– Vend nu det hele forsigtigt sammen
– Smid det på køl natten over (jeg lavede min portion om aftenen)
– Dagen efter spiser du det med kirsebærsaucen til
– Det smage simpelthen SÅÅÅ godt! 😀

BON APPETIT!


Del på sociale medier

13 tanker om “Risalamande med chiafrø”

  1. Har du nogen ide om kalorie indholdet pr. 100 gram? 😀 det ser sygt lækkert ud! men spiser efter kostplan, så ville rigtig gerne vide hvor meget en portion indeholder! 🙂

    1. Pr 100 gram;

      400 kcal
      Protein: 19 g
      Kulhydrat: 17 g
      – heraf sukkerarter: 0-1 g
      Fedt: 21 g
      – Heraf Mættet fedt: 2,1 g
      – Heraf Monoumættede fedtsyrer: 1,3 g
      – Heraf Polyumættede fedtsyrer: 16,5 g
      – Omega 3: 13 g
      – Omega 6: 3,4 g
      – Omega 9: 1,1 g
      Kostfibre: 32 g

      1. Det kan da slet ikke passe, at der er 400 kcal pr. 100 gram i noget, der hovedsageligt er hytteost og skyr og derudover så kun lidt mandler, som det mest kalorietunge! 🙂

  2. Det kan meget vel være, at det smager godt, men at kalde det risalamande er der simpelthen bare noget forkert i! Det må hedde noget andet. Jeg ville blive frygtelig skuffet, hvis nogen sagde, at de havde lavet risalamande og så serverede skyr og hytteost med kirsebærsauce.

    1. Det er vel smag og behag, jeg synes det er meget tæt på den fløde tætte risalamande, men man kan selvfølgelig godt smage det IKKE er den. Jeg synes personligt det er et super alternativ, og det kommer fra en kæmpe risalamande fan. 🙂

  3. Hej
    Jeg har aldrig arbejdet med chiafrø før men de opskrifter som jeg har kigget på står at frøene skal lægges i blød før brug. Gælder det også denne opskrift?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *