Spring til indhold

Støt dine venner, selvom du ikke støtter deres situation

Del på sociale medier

Overskriften siger i princippet deet hele. Og jeg delte de 9 ord i går, i form af et billede. Men jeg fortrød hurtigt. Fordi jeg havde lyst til at uddybe de ord lidt. Fordi de er så vigtige, og det er så vigtigt, at vi støtter vores venner, selvom vi ikke støtter deres situation. Hvilket går begge veje selvfølgelig. Alle har brug for den slags støtte. Og jeg priser mig lykkelig over, at jeg er beriget med den slags venner, der støtter, og har støttet mig, selvom de ikke forstår, eller har forstået, min daværende, og nuværende situation.

Det kan være din ven lige har oplevet et dødsfald, af en der stod vedkommende nær. I form af en ven, veninde, søster, bror, mor, eller far. Eller en helt syvende betydningsfuld person. Du står som ven, på sidelinjen, og du ved ikke hvordan du skal tackle den situation, din ven nu står i. I det tilfælde, støtter du selvfølgelig situationen, men hvis du ikke selv har oplevet det, forstår du ikke situationen, og det er umuligt for dig, at sætte dig ind i den situation. Men det er helt okay ikke at forstå sådan en situation. Støtten du giver din ven i sådan en situation, er simpel. Så længe du er der, som du er i din vens opture, er du der på samme måde, i din vens nedture, selvfølgelig på en anden måde.

Det kan være din ven, har taget et valg, som du slet ikke forstår. Det kunne være din ven, var gået tilbage til en sindssyg, eller voldelig eks kæreste. Eller det kunne være din ven, har tilgivet noget, der I dit hovede slet ikke er muligt at tilgive. Eller det kan være din ven, bliver ved med at tage nogle dumme valg, som du på sidelinjen, slet ikke er forstår. Det er måske ikke acceptabelt i din verden. Men selvom du ikke forstår, og støtter den situation din ven står i, så skal du selvfølgelig stadig støtte din ven. Din ven er forhåbentligt ikke kun din ven, uden disse situationer. Venner i medgang og modgang, det lyder så kliché. Men det er sådan et rigtigt venskab er.

Måske din ven, bliver ramt af akut sygdom. Fysisk som psykisk. Og du ved ikke hvordan du skal tackle vedkommende. Men igen, du er ikke tvunget til at forstå, du er villig til at være der. Fordi som ven, i medgang og modgang, er man villig til at være der. Så længe du er der, støtter du, mere end du tror.

Støt din ven i modgang. I sorg, eller i krise. Lige så vel som du støtter din ven i opture. I medgang. Det er ikke svært at forstå, at din ven jubler over et 12 tal i karakterbogen. Lige så vel som det heller ikke er svært at juble over, at din ven har fået sit drømmejob. Jeg kunne nævne et utal af eksempler. Men jeg håber i forstår hvad jeg mener med ovenstående.

Anyways. Overvej det. Hver gang der sker noget positivt, i din vens liv, så bliver du glad, på din vens vegne. I fejre det. I er glade. Sådan skal det også være med nedture. Som venner skal man kunne græde, overfor hinanden. Man skal kunne falde sammen på jorden, opgivende, foran sin ven. Og selvom du måske ikke forstår, hvorfor din ven falder sammen i gråd, på jorden. Så sætter du dig ned ved siden af, og fortæller, at det hele nok skal gå. Selvom du ikke forstår din vens situation, eller støtter vedkommendes situation, så støt din ven. Altid, støt dine venner, selvom du ikke støtter deres situation.

Jeg ville dog lige pointere, at jeg selv løbende igennem mit liv, har taget afstand, og stået som et kæmpe spørgsmålstegn, angående nogle af mine venners situationer. Så jeg har ikke skrevet dette indlæg, for at male fanden på væggen. Eller for at pege fingre. Fordi så kunne jeg bestemt også pege fingre af mig selv. Jeg har heller ikke skrevet dette indlæg, for at fremstå hellig, for det er jeg bestemt ikke. Men jeg har lært, at støtte mine venner, selvom jeg ikke forstår, eller støtter den situation, de er i.


Del på sociale medier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *