Luftig æggekage med bacon & purløg

Del på sociale medier


Du skal bruge:
1. 8 æg
2. 200 g bacon i tern
3. 6 stk’s kyllingepølser (kan undlades)
4. 4 dl letmælk (eller mini el. skummet)
5. 400 g cherrytomater
6. 1 stor dusk fresh purløg
7. 2 spsk lys jævner
8. 1 tsk bagepulver

9. 1 nip salt & 1 nip peber

Bacon kan også sagtens undlades, eller skiftes ud med eksempelvis kalkunbacon. ☺️
Jeg har brugt en pande fra Gastrolux som kan tåle at komme i ovnen, herudover sparede jeg smørelse til panden, da den er lavet således den ikke behøver fedtstof. Størrelse: Ø26 cm

OBS! Et ildfast fad kan også sagtens bruges, husk smørelse dog.

Fremgangsmåde:
1. Klæk æg i en medium skål
2. Pisk æg
3. Tilsæt 3 dl mælk
4. Pisk æg og mælk sammen
5. Hæld 1 dl mælk i et glas eller et krus
6. Tilsæt jævner og bagepulver
7. Rør sammen med en gaffel eller mini piskeris til alle klumper er væk
8. Hældes herefter sammen med æg og mælk
9. Piskes herefter godt sammen
10. Skær kylle pølser i små stykker og tilsæt
11. Rør godt rundt
12. Hæld nu over i panden og bag ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter
13. Svits imens bacon på panden (brugte hertil også en Gastrolux pande)
14. Hæld bacon over på et godt lag køkkenrulle på en tallerken
15. Lad det trække indtil æggekagen er færdig
16. Når æggekagen er færdig, så lad den stå og trække i små 5-10 minutter
17. Flæk imens cherrytomater og hak purløg
18. Fordel til sidst bacon, cherrytomater og purløg på æggekagen

19. Server


Del på sociale medier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.