Spring til indhold

Kalorieunderskud vs magi

Del på sociale medier

Kalorieunderskud er den magiske pille alle leder efter, som ingen gider at tage.

Jeg bliver tit kontaktet af især kvinder, der gerne vil tabe sig. Det er mit speciale, så jeg står selvfølgelig klar med åbne arme. Jeg elsker alt ved mit arbejde. Jeg elsker at jeg kan gøre en forskel. Jeg ved at jeg er god til mit arbejde, især fordi jeg har hjertet med i dét.

Jeg vil bare ønske det var varigt hos ALLE mine kunder og klienter efterfølgende. Det vil dog være naivt at tro. Jeg har haft hundredevis af kvinder, sågar også mænd – under vingerne. 90% er succeshistorier fremadrettet. De sidste 10% falder tilbage i samme mønster så snart jeg giver slip på dem. Jeg hat tit følt, at jeg har fejlet. Fordi, hvorfor gør de det? Har jeg ikke gjort mit arbejde ordentligt? Hvad kunne jeg have gjort bedre, og anderledes?

Det er også spørgsmål, jeg stiller mine klienter hen af vejen, hvis jeg kan mærke, at de ikke føler det vedkommende og jeg har sammen, er godt nok. Størstedelen føler ikke det er mig, der har fejlet. De føler at det er dem. Herudover har jeg fået denne sætning kastet i nakken flere gange: Jeg troede bare forløbet var anderledes.

Når jeg beder vedkommende om at uddybe, får jeg aldrig (læs: sjælendt) noget konstruktivt tilbage. Jeg ved, at mange tror at JEG er en magisk pille til et vedvarende vægttab, fordi jeg deler dét jeg gør. Og fordi jeg spiser, som jeg gør. Jeg ved at mange kontakter mig fordi de også vil spise lakrids, chokolade og chips – og på samme tid tabe sig.

Kalorieunderskud er den magiske pille alle leder efter, som ingen gider at tá.

Hvilket sagtens kan lade sig gøre. Et vægttab handler om mængder. Jeg har på fornemmelsen at mange af jer tror, at jeg spiser 5 kilo slik dagligt. Det gør jeg altså ikke. Langt fra. Jeg spiser gennemsnitligt flere grøntsager dagligt, end jeg spiser slik. Men jeg spiser slik, næsten dagligt. Men jeg har også styr på mit kcal indtag, hvilket er vigtigt i min optik, når man gerne vil tabe sig. Du taber dig ikke, hvis du ikke ligger i kcal underskud. Og hvis du føler du ligger i kcal underskud, og du ikke taber dig, så garantere jeg dig for, at du ligger i kcal overskud. Think twice.

Hvad der fungere for mig, fungere nødvendigvis ikke for dig. 

Det sværeste ved et varigt vægttab, er dog ikke kcal under og overskud. Det går det muligvis hen at bliver med tiden. Ja. MEN, det er dine vaner der skal omrokeres i. Du ender ikke i kcal under eller overskud, hvis du får styr på dine vaner. Det kan lade sig gøre. Balance.

Kalorier er ikke alt. Tværtimod.  Men det er en vigtig del af et vægttab, synes jeg. Det er der delte meninger om. I know.

Du behøver heller ikke at tracke dine kalorier, for at opnå et vægttab. Jeg er dog af den overbevisning, at det hjælper at få en forståelse for kcal indhold, næringsindhold m.m. i de forskellige madvarer. Det skaber en forståelse for dig, og med tiden – balance.

Balance kommer dog ikke udelukkende af at få en forståelse for kalorier. Det er her vaneændringer træder i kraft. En blanding af de to ting, er vejen frem. 

Jeg har klienter, der fra start af sagde til mig, at de ikke gad at veje deres mad af, eller tælle kalorier. Hvilket jeg acceptere fuldt ud! Igen, det er ikke en nødvendighed. Jeg coacher også uden kalorietælling. Jeg er dog fortaler for at skabe en forståelse for lige præcis dét. Lige så vel som jeg er fortaler for, at skabe en balance, med eller uden kalorietælling eksempelvis.

Vi er alle forskellige. Og gavner det ikke dig i den positive retning, at få skabt en forståelse for kalorier m.m.Så finder vi ud af det sammen, du og jeg – hvad der gavner dig, i forhold til et vægttab.

Det kommer måske til at tage lang tid, og det kommer til at gøre ondt. Og du kommer helt sikker til, at have lyst til at give op. Det er op til dig, om du har lyst til at arbejde med dig selv. Vil du det her? 

….. Og ligegyldigt hvilke redskaber jeg kaster i hovedet på vedkommende, er det aldrig godt nok. Og det er næsten altid helt forfærdeligt, når jeg kommer tæt på. Når jeg rammer ømme punkter, der kan have en indflydelse på vedkommendes tankemønster, og vaner. Men det er sådan det fungere, at bryde sine vaner. Det er sådan det er, når vægttab går hånd i hånd med vaner. Hvilket det for det meste gør.

Du skal være villig til at modtage hjælp, ellers kan jeg ikke hjælpe dig. 

Men jeg er her, til at gribe dig. Jeg er her, til at hjælpe dig. Spiser du på dine følelser; er der en grund til du gør det. Den grund, skal splittes af, åbnes op, pilles ved, og lukkes igen. 

Det gør ondt. Ja. Men det sker. Det skal ske. Ellers ender du samme sted, som du startede. Og jeg her, til at hjælpe dig. 


Del på sociale medier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *