Spring til indhold

Frikadeller

Del på sociale medier


16427521_707026149480328_4694120378026255292_n

Jeg er normalt ikke særligt stor fan af svinekød. Jeg synes svin er for sødt. Jeg ville til hver en tid altid vælge oksekød eller kylling. Når det er sagt, kan jeg sagtens spise det. Og jeg eelsker god gammeldaws sønderjysk nytårs mad! 🙂

Jeg kreerede disse fedtfattige og yderst velsmagende frikadeller for et stykke tid siden. De blev simpelthen SÅ gode! Jeg var virkelig positivt overrasket 😀

Du skal bruge:
400 g hakket svinekød 3-7%
1 stort rødløg
2 store gulerødder
2 æg
3 spsk fuldkornshvedemel

Fremgangsmåde:
– Bland kød, æg og mel rigtig godt sammen
– Vask og skræl nu gulerødderne
– Riv nu gulerødderne på et rivejern
– Hak nu løget i små fine stykker (eller riv det på et rivejern)
– Bland nu det hele rigtig godt sammen
– Del nu blandingen op i 8 lige store stykker (det kommer selvfølgelig an på hvor store man ville have dellerne)
– Hæld lidt olie på en pande
– Steg nu dellerne
– Server

De smager også godt kolde på et stykke rugbrød med lidt mayo og karse. Mums! 🙂

16425909_707026152813661_122460129309522676_n


Del på sociale medier