Sunde snacks og søde sager, Sundt bagværk

Cheeseburger – snegle

Ja, du læste rigtigt. CHEESEBURGER – SNEGLE. Et lille sidespring til de originale pizzasnegle. Jeg så en video et sted med cheeseburger dips, og tænkte. Halløj! Cheeseburger SNEGLE. De smager simpelthen så dejligt, disse banditter. Men kan andet lade sig gøre, når indholdet i sneglene er ”identisk” med cheeseburger indholdet fra McDonalds?

De er perfekte til madpakken, eller som et mellemmåltid. 2 snegle kunne også sagtens dække din frokost, eller din aftensmad. Hvis ikke 3, eller 4. Haha 😉

Du skal bruge (10 stks):
Dejen:
225 g hvedemel
225 g rugmel
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
4 spsk olie
3-4 dl vand

Fyld:
400 g hakket oksekød 3-7%
100-150 g syltede agurker (jeg brugte skiver, sukkerfri)
1 stort løg
200-300 g toast ost (hvilket sagtens kan skiftes ud revet ost, cheddarfedtfattig ost – eller hvad du nu hælder til)
50-100 g ketchup
Salt og peber

Fremgangsmåde:
– Start med at lave fyldet
– Sauter oksekødet på en pande i lidt olie
– Når du har sauteret oksekød, hakker du løg og syltede agurker i små stykker
– Hæld oksekødet op i en skål, og vend løg og syltede agurker ned i
– Riv nu toast ost i stykker, og vend det ned i, drys derefter med tilpas salt og peber
– Vend til sidst ketchup i
– Vend det hele forsigtigt men godt sammen
– Fyldet stilles nu på køl
– Nu skal dejen laves
– Vend alle de tørre ingredienser sammen
– Lav nu et fordybning i ingredienserne, i skålen
– Tilsæt nu vand og olie
– Ælt det hele godt sammen til en stor fast ‘klump’
– Drys nu noget mel på bordet, og placer klumpen i midten, drys også mel ovenpå klumpen
– Brug nu en kagerulle til at rulle dejen tynd med
– Sørg hele tiden for at der er mel på bordet
– Dejen skal rulles 1-2 cm tynd, gerne i en firkant
– Når du har rullet dejen ud, fordeler du fyldet på dejen
– Rulles nu forsigtigt sammen som en roulade
– Skæres nu ud til snegle
– Bages i ovnen ved 180 grader i ca 20 minutter
– Serveres lune


BON APPETIT

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar