Jeg ved godt, at nogle retter bare skal forblive som de er, meeeen jeg blev simpelthen nød til at lave en sundere, fedtfattig, og mere fiberrig risengrød. Bare for at se om den eventuelt kunne hamle op med den ægte vare.
Jeg kan sige uden at lyve, at det virkelig er tæt på! Jeg er i hvert fald fan! MUMS!
Du skal bruge (2-3 portioner):
3 dl vand
1 liter skummetmælk
150 g grødris
30 g skårne rugkerne
1 tsk salt
Fremgangsmåde:
– Hæld vand, grødris og skårne rugkerner op i en dyb gryde
– Bring det i kog under omrøring i ca 1 minut
– Tilsæt nu mælk og salt
– Kog det op ved svag varme i ca 10 minutter under omrøring
– Lad det nu stå og simre i ca 30 minutter ved svag varme, rør dog hyppigt i grøden
– Hvis grøden stadig er tynd efter de 30 minutter, så tag gryden af kogepladen, og lad det stå og trække 10 minutter, inden du servere
– Server
Psssst! I stedet for at blande eventuelt kanel og sukker sammen til topping, kan du sagtens bruge en sukkererstatning. Bodylab Zero smager og knaser akkurat ligesom helt normal sukker. Det kan du købe lige her.
Energifordeling pr 100 gram – ‘normal’ risengrød – UDEN SUKKER SMØRKLAT:
87 kcal
3,1 g protein
13 g kulhydrat
2,5 g fedt
((Kostfibre pr portion 500 gram; 0,3 gram))
Energifordeling pr 100 gram – for min sundere og fiberrige risengrød – UDEN SUKKER OG SMØRKLAT:
68 kcal
3,2 g protein
13 g kulhydrat
0,38 g fedt
((Kostfibre pr portion 500 gram; 1,7 gram))
Ingen kommentarer