Sundt bagværk

Sunde pølsehorn

10295750_380315488818064_7218769371828266626_nSuper nem og rigtig lækker portion pøllehorn! 😀 Mummelum.

Du skal bruge:
2 dl skummetmælk (laktose fri mælk kan også bruges)
70 g Cheasy smørbar
50 g gær
300 g fuldkornshvedemel
100 g knækkede rugkerner
1 tsk salt
10 kyllingepølser
1 æg
Sesamfrø

Fremgangsmåde;
– Varm mælken lidt op, den skal kun være lunken
– Rør gæren ud i mælken
– Ælt fuldkornshvedemel, rugkerner og Cheasy smørbar sammen
– Når du har æltet det godt sammen, hældes det over i mælk/gær blandingen
– Ælt nu det hele rigtig godt sammen til en stor fast klump
– Lad det hæve i små 30 min
– Når det har hævet ælter du dejen igennem og deler den op i 2 lige store klumper
– Rul nu den ene klump ud til en okay stor cirkel, drys eventuelt lidt mel på bordet hvis du mener dejen hænger fast
– Skær cirklen ud i 4-5 trekanter
– Rul nu dejen omkring pølsen fra den tynde ende og op mod den bredde ende
– Gør det ved alle trekanterne, og rul den anden klump til en cirkel, skær i trekant – osv.
– Pisk et æg og pensel pølsehornene og drys med sesamfrø
– Smides i ovnen små 15-20 min (hold øje) ved 170-80 grader
– Lad dem køle lidt af og server 🙂

10426164_380315498818063_8671179406313802812_n11026002_380315512151395_4556537916360889808_n

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

16 Kommentarer

  • Svar Simone 3. marts 2015 at 19:50

    Nu spørger jeg bare direkte… Men hvorfor alt det fedtstof? I en normal pølsehornsdej, bolledej eller pizzadej er der jo slet ikke 70g fedtstof i 🙂
    Tænker bare at hornene bliver meget mere kalorietunge, helt unødvendigt – og knapt så sunde 🙂 måske er der en forklaring?

    • Anne-Mette
      Svar Anne-Mette 3. marts 2015 at 20:23

      Det er i det her tilfælde fedtstoffet der holder hornene sammen, da jeg har brugt fuldkornsmel og rugkerner 🙂

      • Svar Mie-Marie 4. marts 2015 at 9:39

        Ville man så ikke kunne bruge 1 æg i stedet for fedtstoffet til at holde dem sammen?

        • Anne-Mette
          Svar Anne-Mette 4. marts 2015 at 14:15

          Prøv dig frem 🙂

  • Svar Rebecca 4. marts 2015 at 9:26

    Hvordan ser næringsindholdet ud?

    • Anne-Mette
      Svar Anne-Mette 28. marts 2016 at 17:30

      Jeg har desværre ikke lavet en energifordeling på dem

  • Svar Astrid 4. marts 2015 at 9:58

    Skal smøren være blød først eller smeltet?

    • Anne-Mette
      Svar Anne-Mette 28. marts 2016 at 17:30

      Semi blød 🙂

  • Svar Rikke 4. marts 2015 at 13:29

    Hej 🙂
    Hvordan har du fået en fast klump dej? Jeg kan slet ikke få det til at blive til en fast klump, når jeg blander og ælter fuldkornsmelet, rygkernerne, smøren og mælken med gær..

    • Anne-Mette
      Svar Anne-Mette 4. marts 2015 at 14:15

      Det lyder underligt?
      Det burde den blive, eller den bliver den!! Især med alt den smør 🙂

      • Svar Rikke 4. marts 2015 at 15:27

        Fik det til at fungere, da den havde fået lov til at stå lidt. De er mega gode!! 🙂

        • Anne-Mette
          Svar Anne-Mette 7. marts 2015 at 1:36

          Godt nok!!! 😀
          Ja synes jeg også!

  • Svar Julie A 6. april 2015 at 14:07

    Ved du hvor mange kcal. der er i 1. ?

    • Anne-Mette
      Svar Anne-Mette 28. marts 2016 at 17:30

      Desværre ikke

  • Svar Cecilie 14. marts 2016 at 20:39

    Jeg ved ikke ikke, men er de “så” sunde, hvis de indeholder omkring 320 kcal hver? (Det er med “sunde” kyllingepølser) tænker bare, hvis man spiser 2 med ketchup, er det næsten halvdelen af, hvad man “må” indtage på en dag, hvis man vil tabe sig?

    • Anne-Mette
      Svar Anne-Mette 28. marts 2016 at 17:30

      Uh det er ikke halvdelen da. Under et vægttab er 1200 kcal MAX det mindste man skal ligge på, efter min mening.
      Jeg har ikke lige styr på energifordelingen i dem, men jeg bruger bare hænderne til at ‘rulle’ dejen ud med. Dejen er ret tyk, og portionen kan laves til det dobbelte hvis man bruge en kagerulle i stedet

    Skriv en kommentar